Turul Religios al Sibiului

cu Dr. Răzvan C. Pop

Pentru ambele Tururi Religioase, organizate în Sibiu, pe data de 16 septembrie

cu istoricul Răzvan Pop s-a atins capacitatea maximă de persoane pe care le putem primi. 

Istoricul Răzvan Codruț Pop este născut în Sibiu, a studiat în Sibiu și trăiește în acest oraș dintotdeuna. După terminarea liceului la Colegiul Național ”Octavian Goga”, secția filologie a urmat cursurile facultății de istorie a Universității ”Lucian Blaga”, bineînțeles din Sibiu. S-a licențiat în istorie după care și-a aprofundat cunoștințele, atât masteratul cât și lucrarea de doctorat au disecat același subiect: istoria medievală, istoria orașelor.

Cariera sa profesională cuprinde funcții importante în cadrul unor ONG-uri, ca de exemplu a fost membru fondator și președintele Asociației pentru înfrumusețarea Orașului Sibiu, cât și funcții administrative și politice. A fost directorul Direcției de Cultură a Județului Sibiu, a fost Consilier în Ministerul Culturii, iar politic a ocupat funcția de consilier local și viceprimar al Sibiului. După ce a condus din postura de director general Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, Răzvan Pop a candidat cu succes, iar actualmente este managerul Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu.

Este autor și coautor a peste 20 publicații, mai ales în domeniul istoric. A participat la peste 50 de conferințe naționale și internaționale, la sesiuni de comunicare, burse de studii unde a susținut prelegeri și prezentări.

Studiile, experiența profesională și pasiunea pentru acest oraș sunt acele ”ingrediente” care-l recomandă pe Dr. Răzvan C. Pop să fie unul dintre cei mai competenți și pregătiți ghizi istorico-turistici din Sibiu. Ghidajele sale sunt fascinante, pline de informații importante, dar și unice.

Una dintre cele mai recente și urmărite Podcasturi de istorie sibiană este moderată de Răzvan Pop, iar cele peste 15 ediții cu interviuri și discuții pe teme istorice și sociale au aproape 50.000 de vizualizări.

Prima ediție din Sibiu a festivalului Ars SACRA are deosebita onoare să beneficieze de parteneriatul renumitului istoric sibian Răzvan C. POP, care va prezenta Turul Religios al Sibiului în data de 16 septembrie 2023. Această zi este și simbolic aleasă, fiind în perioada Zilelor Europene ale Patrimoniului UNESCO.

Turul Religios al Sibiului va dura cca. 3 ore și va cuprinde următoarele lăcașe de cult:

  • Biserica Sf. Ioan / Johanniskirche – str. Mitropoliei, nr. 32
  • Catedrala Mitropolitană – str. Mitropoliei, nr. 31
  • Biserica Reformată Kalvină – str. Mitropoliei, nr. 9
  • Catedrala Evanghelică Luterană – Piața Huet
  • Biserica romano-catolică Sfânta Treime – Piața Mare, nr. 3
  • Biserica Azilului – str. Azilului, nr. 4
  • Biserica Ursulinelor – str. Gen. Magheru, nr. 38
  • Biserica Franciscană – str. Șelarilor, nr. 12-14
  • Sinagoga Mare – str. Constituției, nr. 19